Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Begrippen & Trefwoorden: bedrijfsovername & bedrijfsoverdracht

Een bedrijf kopen of een bedrijf verkopen is een hele stap en vergt de nodige kennis. Onderstaand vindt u en overzicht van belangrijke trefwoorden en begrippen welke u tegen komt bij het kopen of verkopen van een bedrijf.

Achtergestelde lening
Een achtergestelde lening is een krediet waarbij de schuldeiser in geval van faillissement van de schuldenaar wordt achtergesteld.

Earn out-constructie
Earn out-constructie is de verkoop van een bedrijf waarbij een deel van de koopsom wordt betaald, afhankelijk van de winsten van de komende jaren (als die er zijn!).

Erfgoedstrategie
Het waarborgen van de continuÔteit van de onderneming vraagt meer dan een passende juridische bescherming en fiscale en financiŽle oplossingen. Erfgoedstrategie voorziet hierin.

Intentieovereenkomst
In een intentieovereenkomst worden de uitgangspunten voor opgesteld voor de koop/verkoop.

Management Buy In (MBI)
De verwerving van (een deel van) een bedrijf door managers van buiten de onderneming. De nieuwe eigenaren nemen vervolgens zelf de leiding over de onderneming.

Management Buy Out (MBO)
Van een Management Buy Out (MBO) is sprake als een bedrijf geheel of gedeeltelijk wordt overgenomen door eigen manager(s) van de betreffende onderneming

Participatiemaatschappij
Een participatiemaatschappij is een verzameling van actieve aandeelhouders die hun kennis, geld en netwerk ter beschikking stellen aan een onderneming.

Strategische koper
Een strategische koper is een koper die door overname van een bedrijf synergie voordelen danwel een versnelde expansie wil bereiken.

Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites