Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Participatiemaatschappij

Een participatiemaatschappijen is een verzameling van actieve aandeelhouders die hun kennis, geld en netwerk ter beschikking stellen aan een onderneming. Het doel van een participatiemaatschappij is samen met de ondernemer(s) de waarde van de onderneming te verhogen.

Een participatiemaatschappij levert het meest risicovolle deel van de financiering van een onderneming. Dankzij die inbreng zijn banken vaak bereid het vreemd vermogen te leveren. Vanuit die context is het logisch dat participatiemaatschappijen een grote betrokkenheid willen hebben bij het wel en wee van de onderneming zonder op de stoel van de ondernemer te willen zitten.

Participatiemaatschappijen nemen rechtstreeks deel in het aandelenkapitaal. De looptijd van hun investering is gemiddeld 3 tot 7 jaar, waarna het belang wordt afgestoten gericht op het behalen van vermogenswinst.

Doordat een participatiemaatschappij risicodragend kapitaal levert, is ook het gewenste rendement tijdens de investeringstermijn gekoppeld aan een forse eisen. Rendementseisen van 20% gedurende de investeringstermijn zijn geen uitzondering.

Soms verstrekt de participatiemaatschappij, al dan niet in combinatie met aandelen, ook achtergestelde leningen om de vermogensstructuur (solvabiliteit) van de onderneming te optimaliseren.

Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites