Direct inloggen

Emailadres
Wachtwoord
Opslaan
twitter
Laden

Boekenpagina

Voor veel ondernemers is het kopen en/of verkopen van een bedrijf een unieke gebeurtenis. Regelmatig verschijnen er boeken over bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht die u kunnen helpen bij dit proces. Onderstaand vindt u een selectie van deze boeken.
Heeft u een suggestie voor een interessant boek, mail het ons


Pocket Bedrijfsoverdracht; leidraad voor de (ver)koper
De themapocket van De Zaak belicht de bedrijfsoverdracht vanuit het perspectief van de verkoper én de opvolger. Een onmisbare handleiding die beide partijen met talrijke tips en aanbevelingen begeleidt naar een geslaagde overdracht. De belangrijkste onderwerpen komen uitgebreid aan bod: van de emotie rond de verkoop van de onderneming tot de waardebepaling, de financiering en de uiteindelijke overeenkomt.
De pocket is te bestellen via De Zaak voor € 8,50 per stuk (excl. BTW).
U kunt hem hier bestellen


Franchise; Ondernemend samenwerken
Is franchise iets voor u? Dat is de vraag die centraal staat in deze pocket.
Lanceert u over enige tijd een eigen formule? Of andersom: is het interessant aan te haken op een bestaand franchiseconcept? Deze pocket maakt duidelijk wat er in beide gevallen allemaal bij komt kijken.
De pocket is te bestellen via De Zaak voor € 8,50 per stuk (excl. BTW).

U kunt hem hier bestellen


De overname – een heldenreis

‘De overname – een heldenreis’ is een inspiratie- en informatieboek voor iedereen, die serieus overweegt om ondernemer te worden door middel van het overnemen van een bedrijf. Zie dit boek als je coach op weg naar jouw overname. Het leidt je stap voor stap langs de verschillende onderdelen van je voorbereiding en helpt je met de keuzes die je onderweg moet maken.

In dit boek vind je alle praktische informatie over een overname: Over het stellen van je eigen doelen, je voorbereiding van de gesprekken, de valkuilen die je onderweg kunt tegenkomen, maar ook zaken als de financiering, adviseurs, waardebepaling, onderhandelen en juridische en fiscale hoofdlijnen.

Voor meer informatie of bestellen van het boek, ga naar de gelijknamige website.


Bedrijfsopvolging

We zitten midden in de bedrijfsopvolgingsgolf. Dit cruciale mutatiemoment in de financiële levensloop van ondernemers gaat met zeer veel adviesmogelijkheden gepaard. Knelpunten kunnen liggen op het vlak van gebrek aan rentabiliteit, waardebepaling, afwezigheid kopers, financiering en fiscaliteit. Als adviseur kunt u wellicht het verschil maken tussen het wel of niet doorgaan van de deal. In het boek vindt u praktische oplossingen en innovatieve adviesconcepten.
Dit boek heeft veel te bieden voor de adviseur die zijn performance op het gebied van bedrijfsopvolging wil verbeteren. De combinatie met rekenmodellen, zoals de discounted cash flow- en adjusted present value-methode en belastinglatenties, maakt het tot een krachtig hulpmiddel voor het succesvol begeleiden van bedrijfsoverdrachten. Het onderwerp wordt in een breed perspectief geplaatst.

Het boek inclusief CD-Rom is tevens te koop voor € 95,- (excl 6% BTW) via info@MFAS.nl


Bedrijf te koop - Handboek voor koop, verkoop en buy out van bedrijven

Bedrijf te koop biedt een praktische introductie op alle relevante aspecten bij de koop of verkoop van een onderneming. Stap voor stap worden de verschillende fases in het overnameproces behandeld; van de aan- en verkoopstrategie tot het post-acquisitieproces. Verkopers, kopers of adviseurs (in spe) krijgen middels Bedrijf te koop een actueel totaaloverzicht van de stand van zaken, plus nuttige tips en aandachtspunten bij een transactie.

Het boek (ISBN 99789047002765) is te koop voor € 34,50 bij bol.com
Gespreid bedje of spijkerbed?

In familiebedrijven is doorgaans veel te doen over de opvolging. De nieuwe generatie heeft zelden het gevoel dat ze in een gespreid bedje terechtkomt. In het boek "Gespreid bedje of een spijkerbed? Over opvolgers in familiebedrijven" laten experts en opvolgers zien hoe dat komt en wat belangrijke stappen in het proces zijn: eerst het bedrijf in, en vervolgens naar een leidinggevende positie, maar ook de stap naar overname van het eigendom.

Het boek (ISBN 9789047003397) is te koop voor € 22,50 bij bol.com


MKB bedrijfsoverdracht, goed doordacht

U weet dat u hulp nodig heeft, maar weet nog niet welke concrete vragen u aan uw adviseur moet stellen. Menvestment heeft voor u een zeer praktisch werkboek gemaakt, "MKB bedrijfsoverdracht, goed doordacht!", dat helpt bij de eerste stappen van een bedrijfsovername. U kunt daardoor uw accountant, bankier of overnamespecialist gerichte vragen stellen, wat onnodig hoge adviesrekeningen voorkomt.

Het werkboek 'MKB bedrijfsoverdracht, goed doordacht!'
(ISBN 90-819706-0-0) is voor EUR 49,95 per exemplaar exclusief BTW en verzendkosten te bestellen bij Menvestment


Stelling van de week

Overnames zijn makkelijker te financieren gezien het aanwezige kapitaal in de markt
Eens
Oneens
Plaats gratis uw zoekprofiel!
Bent u op zoek naar een bedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Laat de Ondernemingsbeurs dan gratis voor u zoeken.

Handige sites